Sök

Belysning för industri och lager

Vi erbjuder marknadens bästa LED-belysning för de flesta miljöer och som bidrar till bättre ljusflöde och siktförhållande, samt som motsvarar den höga standard som arbetsplatser idag kräver för att säkerhet och prestation ska vara på en hög nivå.

Enklare, ljusare och mer lönsamt med rätt industribelysning

Med Mammuths industribelysing gör ni en energibesparing på 60-80%, om ni idag har exempelvis lysrörsarmaturer eller ljuskällor med kvicksilver som bidrar till onödigt höga energikostnader. Att byta till LED-belysning har oftast en korta återbetalningstid, samtidigt som armaturernas långa livslängd ger er en enklare vardag, oavsett vilken arbetsmiljö det rör sig om. 

Konkurrenskraftig och miljövänlig LED-belysning för alla verksamheter

Tack vare att dagens LED-teknik lämpar sig särskilt bra för närvarostyrning, då ljuset tänds och släcks omedelbart helt utan förvärmning, kan vi med marknadens bästa armaturer åstadkomma väldigt stora förbättringar när det kommer till belysning och montage för krävande arbetsplatser såsom industrilokaler och lagerlokaler. Till skillnad från produkter som gårdagens lysrör, strålkastare och andra mer energikrävande ljuskällor, lämpar sig Mammuths industribelysning till en vardag där både miljö och arbetsmiljö står i fokus.

Även vid drift dygnet runt finns där i varje lokal ständigt utrymmen där ni inte har konstant verksamhet. Mammuths industriarmaturer kan därför enkelt och effektivt styras både med DALI, 1-10 V och tänd/släck. På så sätt får ni optimal LED-belysning för din verksamhet till lägsta möjliga driftskostnad. Med andra ord erbjuder vi en konkurrenskraftig och miljövänlig LED-belysning för alla typer av verksamheter.

Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal kring hur vi kan sänka verksamhetens kostnader med kostnadseffektiv LED-belysning

Bli kontaktad av oss

Vill du veta mer om hur vi på Mammuth får anläggningar att bli upp till 90% mer kostnadseffektiva?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss snarast

  Lösningar för alla miljöer och lokaler

  Tack vare vårt breda utbud av armaturer kan vi erbjuda belysning för alla typer av miljöer. Mammuth erbjuder både LED-belysning och montage för industrilokaler, lagerlokaler, garage och för idrottsanläggningar både inomhus och utomhus. Oavsett miljöns utformning och krav på funktioner kan vi erbjuda en lösning som är optimal för verksamheten som bedrivs i lokalen.

  Kostnadseffektivt & långsiktigt

  Våra produkter klarar de höga krav som alla parter ställer idag, från installatör till kund. För att ta fram en plan som bäst lämpar sig för just er miljö och situation, ser vi till att tillsammans med er som kund och med installatör, besluta vilken typ av LED-belysning och tillhörande montage som ger det resultat som bäst motsvarar de krav ni har. Vi ser till att skapa en så kostnadseffektiv och långsiktig lösning som er lokal kräver för att allt från elförbrukning och ljusflöde till färgtemperatur och design, blir så effektiv som möjligt för just er verksamhet.

  Kontakta oss redan idag så att vi kan sänka er elförbrukning med modern LED-belysning

  Armaturer utvecklade för alla led

  Mammuths industriarmaturer är utvecklade med fokus på alla led – från installatör till slutanvändare.  Med detta i åtanke har vi tagit fram produkter som är enkel att projektera, installera och äga. Vår LED-belysning för industri och lager finns i olika utföranden beroende på den ska monteras. Varje lokal och anläggning kräver en skräddarsydd plan för att resultatet ska vara effektivt och energibesparande. Med produkter som är specifikt framtagna för att skapa hållbarhet kan vi utrusta även er anläggning med en industribelysning som minimerar allt från arbetsskador och välmående till energikostnad och miljöpåverkan.

  Med snabbkopplande installationssystem från exempelvis Wago, Wieland och Ensto skapar vi flexibilitet när det gäller placering och installation, allt för att underlätta för både installatör och dig som slutkund.

  Kontakta oss redan idag så att Mammuth kan belysa er anläggning med effektiv LED-belysning

  Rätt industribelysning gör stor skillnad

  I en lagerlokal med 24-timmars drift hela året hade man valt att installera 48 st 400 W kvicksilverlampor. Till skillnad från den förväntade effekten visade sig den verkliga effekten med alla förluster i armaturerna istället vara totalt 24 kW. För att optimera och förbättra belysningen ersatte vi dessa gamla produkter med 54 st 160 W SOL II armaturer med klass ip65, vilket i sin tur resulterade i att den installerade effekten istället hamnade på 8.6 kW. Drifttiden på befintliga armaturer var 8760 timmar per år, vilket vi med mer effektiv industribelysning kunde sänka till 1750 timmar. För att åstadkomma detta använde vi oss av produkter med tillhörande närvarostyrning, vilket inte var möjligt med armaturerna som tidigare var installerade i anläggningen.

  Utöver den stora energibesparingen på mer än 90 %, sänktes även CO2-utsläppen med mer än 92 %. Med andra ord, rätt industribelysning gör stor skillnad på både ekonomi och miljö.

  Behöver ni också utrusta er industri med miljövänlig och energisnål industribelysning?

  Vi utrustar mekaniska verkstäder med energieffektiv LED-teknik

  I en äldre mekanisk verkstad använde man sig av öppna lysrörsarmaturer istället för LED-lysrör, som förutom det regelbundna behovet att byta lysrör, även började bli gamla och sköra. För att lösa detta valde vi att byta till nya armaturer av typen Highbay och minskade på så sätt energiförbrukningen med mer än 50 %. Genom att göra detta försåg vi även verkstaden med ett bättre och renare ljusflöde som innebar att arbetet blev betydligt lättare att utföra. Tack vare möjligheten att ljusreglera kunde kunden nu även anpassa ljusflödet efter sitt eget behov och på så sätt göra ännu större besparingar.

  Smart & lätt att installera

  Ljusreglering behöver nödvändigtvis inte innebära dyra och komplicerade system, då vi i detta fall valde att använda produkter från Plejd. Kombinationen av Mammuths industribelysning tillsammans med intelligenta, lättinstallerade och skalbara styrningar ger även mindre verksamheter en möjlighet att göra stora energibesparingar.

  Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal kring hur vi kan sänka era kostnader med kostnadseffektiv LED-belysning

  Mammuth gör det enkelt för dig att sänka energikostnaderna

  Med vår nya Highbay AIO blir det betydligt enklare att spara energi. Du kan använda samma armatur på höjder upp till 10 meter. Du ställer enkelt in hur mycket ljus du vill ha med hjälp av switchar i armaturen, vilket är anledningen till att vi vågar säga att den passar på de flesta ställen.

  Skulle er armatur redan vara installerad, kan AIO enkelt kompletteras med en inbyggd sensor i efterhand. Sensorn ställer du enkelt in med hjälp av en medföljande fjärrkontroll och kan enkelt ändras efter behov. På det här sättet optimeras din energibesparing utan att nya kablar behöver dras.

  Denna armatur är perfekt för höjder upp till 10 meter i tak. Tack vare att effekten av ljusflödet kan justeras via dip-switchar på drivdonet kan du även använda samma armatur för olika höjder.

  • Armaturen finns med ljusspridningar på 60, 85 samt 120 grader
  • Färgtemperaturen är på 4000 K och ger ett rent ljus som förväntas i en modern industrilokal eller på ett lager

  Självklart finns armaturen för omgående leverans för att du ska kunna sänka din energikostnader på din industri så fort som möjligt.

  Sensorn pluggas enkelt in i armaturen, oavsett det görs vid installation eller i efterhand.

  Med fjärrkontrollen ändrar du enkelt inställningarna för sensorn. Du kan med denna enkelt bestämma hur länge armaturen ska lysa, samt om den ska vara neddimmad eller släcka helt.

  Logga in för att läsa mer!

  Är du inte kund? Då blir du det snabbt och enkelt.

  Logga in för att läsa mer!

  Är du inte kund? Då blir du det snabbt och enkelt.

  Glad Påsk

  Önskar Mammuth Dig!

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.