Utbyte på 30.000 kvadratmeter logistikhall

Mammuth levererade under januari 2022 mer än 400 armaturer till ett utbyte i en logistikhall.
Grunden för utbytet var bland annat en hyresgästanpassning där man ville ha ett bättre ljus och lägre driftskostnader. Med en avsevärt lägre energiförbrukning än befintlig belysningsanläggning har fastighetsägaren gjort så mycket som möjligt för att skydda hyresgästen mot elpriser som rusar i höjden.

Att valet föll på Mammuth och SOL Eco beror bland annat på självklara saker som ett bra, rent ljus och bra energieffektivitet.
Men även andra saker spelade in, såsom att kunden fick armaturerna anpassade med stickpropp och kabel utifrån sina specifika önskemål. Detta gjorde installationsprocessen effektiv.

Före / efter

Den visuella komforten har förbättrats avsevärt. De nya armaturerna har inte bara ett lite vitare ljus utan även en högre färgåtergivning som gör att allt framträder mer korrekt. Det gör att exempelvis skyltar syns mycket tydligare och skapar också en säkrare arbetsmiljö.
Den största fördelen är dock inte synlig för ögat. Det är energiförbrukningen som reducerats avsevärt, med cirka 60 %. Detta motsvarar drygt 100 kW i installerad effekt.

Hur kan vi hjälpa dig ?

Vi på Mammuth finns här för dig. Vi hjälper dig gärna med ljusberäkningar, energikalkyler och belysningsplanering.

Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal.

Du når oss på 046-2769505

Industribelysning LED

Bli kontaktad av oss

Vill du veta mer om hur vi på Mammuth får anläggningar att bli upp till 90% mer kostnadseffektiva?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss snarast