Vi hjälper dig sänka elkostnaderna

Elpriserna har aldrig varit så höga som idag – samtidigt har det kanske aldrig varit så enkelt att kunna sänka förbrukningen med hjälp av ny belysning.

Oavsett vilken typ av lokal det gäller finns det nya effektiva och energibesparande LED-armaturer att ersätta gammal belysning med.
Många av armaturerna uppnår ytterligare effektivitet genom att de har en integrerad sensor som ger dig rätt ljus vid rätt tillfälle.

i vissa fall kan man göra ett byte själv, i andra fall krävs det en elinstallatör.

Lysrörsarmaturer

Har du armaturer med lysrör är det hög tid att byta. Dels kommer du att spara energi, och dels så kommer alla lysrör att fasas ut under 2023.
Armaturer med lysrör i undertak (60×60 cm) sitter ofta installerade med stickpropp. Då kan du enkelt byta till en Led-panel. Energibesparingen blir ofta mellan 60-70 %. Med en årlig drifttid på drygt 2500 timmar är investeringen återbetald på ett år. Dessutom får du en underhållsfri belysning där du slipper tänka på blinkande lysrör och byten i framtiden.

Lysrörsarmaturer som sitter på högre höjder i exempelvis industrilokaler kan med fördel bytas till liknande armaturer men med LED-teknik. Här får man ofta en bättre ljusspridning som ibland kan göra att det krävs färre armaturer, men ändå få mer ljus.
Ett annat alternativ är att använda sig av highbays. En rund armatur som även kan levereras med integrerad sensor.
Oavsett vilken armatur du väljer kommer energiförbrukningen att minst halveras. Använder du sensorstyrning i armaturen kan det i vissa fall bli upp till 90 % besparing.

Industriarmaturer

Klassiska runda industriarmaturer, ”grislampor” som de ibland kallas, byts enklast ut en mot en mot highbayarmaturer. Dessa finns även för höga installationshöjder eller miljöer med hög värmeutveckling.

För lokaler med smalare gångar, exempelvis lager, kan du med fördel använda dig av en linjär armatur som riktar ljuset där det behövs. Dessa finns i kraftfulla utföranden för höga installationshöjder.

Alla armaturer från Mammuth kan förberedas för snabbkopplande installationssystem typ Wago, Wieland eller Ensto. På så sätt får du en snabb och effektiv installation med minimal påverkan av driften.

Hur kan vi hjälpa dig ?

Vi på Mammuth finns här för dig. Vi hjälper dig gärna med ljusberäkningar, energikalkyler och belysningsplanering.

Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal.

Du når oss på 046-2769505

Givetvis kan du handla våra produkter online – dygnet runt.

Bli kontaktad av oss

Vill du veta mer om hur vi på Mammuth får anläggningar att bli upp till 90% mer kostnadseffektiva?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss snarast